Droger: Svenska observatoriet varnar för ökning av “lustgas” bland ungdomar

Det svenska observatoriet för droger och narkotikamissbruk (OFDT) varnar för konsumtionen av lustlustgas, som alltmer används Skolparty.se av ungdomar i landet. Denna “lustiga lustgas” som används i medicin och matlagning, som i vispad grädde pumpar, säljs lagligt, men kan ha förödande effekter vid inandning direkt. På torsdagen (20) publicerade OFDT en rapport som belyser, att förutom lustgas är kokain också alltmer ac på fransk mark.

Läs på om: köp billig lustgas i Stockholm med expressleverans

Enligt OFDT-dokumentet har populariteten av lustlustgas igen vuxit. Den berömda “lustgasen av skratt” är inte dyr och är alltmer närvarande vid fester. Kapslar som innehåller ämnet finns lätt i snabbköpet och på internet. I detaljhandeln är priset mellan € 1 och € 2. Redan på internet är det möjligt att köpa lådor med 50 enheter för € 20. Även kit som syftar till rekreationsanvändning finns redan i små affärer.

Läs på om: köp billigast lustgas i Stockholm expressleverans

Den “skrattar lustgas”, eller lustiga, producerar en mild depression i en region i hjärnan i samband med känslor och självcensur. Genom att andas in det går en person in i ett tillstånd av avkoppling och lycka, att kunna skratta förgäves. Känslan liknar den för när du överdriver det lite i drycken. Det är ännu inte känt exakt vad som är verkningsmekanismen för lustgasen, vars korrekta namn är lustlustgas (N2O). Det upptäcktes 1772 av den engelska kemisten Joseph Priestley.

Läs på om: köp billig lustgas i Stockholm expressleverans

Men om övningen blir allt vanligare bland ungdomar är “lustlustgasen” ett verkligt läkemedel med hälsorisker. De skadliga effekterna kan variera, allt från andningsbesvär till hjärtstillestånd hos personer med hjärtproblem. Lustlustgas, vid inandning regelbundet, kan också slå neuroner, vilket leder till störningar som gör det svårt att gå eller förstå, och till och med förlamning av vissa lemmar. I akutmottagningen i Lille är sådana olyckor sällsynta, men läkare beskriver redan fenomenet som “epidemi”.

Läs på om: köp lustgas tub i Stockholm expressleverans

OFDT-rapporten baserades på forskning som genomfördes i de flesta större städer i landet (Paris, Lyon, Marseille, Bordeaux, Lille, etc.). I det finns också oro för ett annat läkemedel, kokain, som är alltmer tillgängligt och har en mycket hög renhetsgrad: 59% i genomsnitt i anfall på mindre än 10 gram, dubbelt så mycket som hittades 2011. Dessutom nådde 2007 det belopp som beslagtogs av polisen “rekordnivå”: 17,5 ton.

Läs på om: köp lustgas billigt i Stockholm expressleverans

Även om det fortfarande är begränsat till en liten del av befolkningen, med endast 1,6% av människor mellan 18 och 64 år konsumerar det, mellan 2014 och 2017 fanns en 45% ökning av antalet användare.

Läs på om: köp från lustgas butiken i Stockholm expressleverans

Observatoriet noterade också ökningen av grundläggande kokain, det vill säga när det blandas med en alkalisk förening, vilket gör det möjligt att erhålla en form av den rökbara produkten som leder till mer intensiva effekter, men med kortare varaktighet. “Fram till nyligen har sprickmarknaden, där kokain säljs, varit koncentrerad i nordöstra Paris och dess förorter, som i Saint-Denis. I mitten av 2000-talet kunde en stadig ökning av konsumtionen av baskokain, rökt av användare med högre köpkraft, observeras i hela Frankrike, säger rapporten.

Läs på om: köp lustgas med hemleverans i Stockholm

Denna OFDT-publikation innehåller få kvantifierbara data och är” väsentligen kvalitativ”: den bygger på Etnografiska observationer i stads-och festutrymmen eller på frågeformulär avsedda för institutioner som är i kontakt med narkotikamissbrukare.

Läs på om: köp lustgastuber billigt i Stockholm med expressleverans