Internet Protocol Television-kort sagt, det är överföring av digital – tv ström över Internet. Operatören kan skicka signalen från sina egna servrar eller bevilja rätten att överföra den till andra IPTVIS tjänsteleverantörer.

Världen går snabbt framåt. Gamla tekniker ersätts av nya som gör att vi kan spara tid och pengar. Människor uppskattar bekvämlighet, rörlighet, så IPTV ingår i spelet. Standard TV-mottagare behöver antenner, set-top-boxar och alla ledningar. Internet-TV kan ses på flera enheter via ett trådlöst nätverk, bara ansluta till Internet, till exempel via Wi-Fi.

Hur fungerar IPTV? Hur kan vi få IPTV? Fördelar och nackdelar. Svensk IPTV leverantörer. Privata leverantörer.

  1. Hur fungerar IPTV?

IPTVIS strömmen som överförs från satelliten till operatörens mottagare avkodas och överförs via internet till enheter i våra hem.

  1. Hur kan vi få IPTV?

för närvarande kan vi ta emot internet-tv på flera enheter: TV, bärbara datorer, smartphones eller specialkonfigurerade IPTVIS TV-apparater. naturligtvis krävs tillgång till internet. för närvarande tillåter leverantörer oss att få bilder med en upplösning på upp till 4k. en stabil anslutning gör det möjligt för oss att enkelt titta på tv i bästa kvalitet och samtidigt surfa på internet.

  1. Fördelarna och nackdelarna.

Den största fördelen med IPTV är först och främst frihet. Vi kan ta emot signalen på många enheter trådlöst hemma, på jobbet eller på en resa. Vi behöver inte installera antennerna och alla ledningar. Vissa hus förbjuder deras montering, så för dessa människor är detta en bra lösning. En annan fördel är tillgången på kanaler och VOD. I erbjudandet från olika leverantörer kan vi hitta många filmer eller TV-serier, men framför allt utmärkt kvalitet på polska och utländska kanaler. Nu är vi inte begränsade av antennen installerad på en satellit. naturligtvis har vi tillgång till olika tekniker, såsom tidsförskjutning (funktionen att pausa och avbryta TV-sändningar) eller epg (elektronisk programguide). Den enda nackdelen kan vara hastighetsgränsen för vår kommunikation. IPTV i Full HD-format kräver minst 15 Mbit / s bandbredd. Om vi vill titta på TV utan problem och samtidigt surfa på Internet behöver vi minst 25 Mbit/s. om vi tittar på erbjudanden från polska Internetleverantörer är detta inte ett stort krav. upc erbjuder för närvarande fiber 60 mbps för 50 Zloty per månad.

  1. Svenska IPTV leverantörer.

Det finns för närvarande mer än ett dussin IPTV-leverantörer i vårt land. Endast ett fåtal är listade nedan:

IPTVIS – ” i hela sortimentet hittar du 287 kanaler, inklusive 129 i HD”
IPTVIS (fiberoptisk TV) – ” nästan 200 TV-kanaler, varav så många som 100 är i HD-kvalitet”
IPTVIS – “mer än 210 kanaler, 77 program i HD!”
IPTVIS (personlig TV) – ” Välj mellan 17 paket där du hittar 192 kanaler, inklusive 90 HD”

  1. Privata leverantörer.

Ett annat sätt att få IP-TV är att också köpa en prenumeration från privatpersoner. Oftast i sina erbjudanden hittar vi tusentals kanaler från hela världen och mycket stora bibliotek av filmer eller TV-serier. personen tillhandahåller en fil med en lista över kanaler som kan ändras efter egna behov. när det gäller att ta emot denna signal ser det ut som att titta på filmer eller IPTVIS TV-program på internet. En stor fördel är också det lägre priset, liksom möjligheten att testa om abonnemanget förnyas även per månad.

kan denna IPTVIS teknik förskjuta standard tv-mottagning? naturligtvis kan det förutses att kvaliteten och priset på tjänster bör förändras med ökande efterfrågan. vi kan vila lätt eftersom sund konkurrens mestadels gynnar kunder.